keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Euran Mangapäivä - ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2013!

(As you can see from the title, this blog post is in Finnish. A short tl;dr in English can be found in the end of this blog post.)(Heräs yhtäkkinen halu cossata Battle B-Damanista, hnnggghh.)

Vuonna 2013 Eurassa järjestettiin ensimmäinen Mangapäivä (tuolloin kirjoitusmuodossa Euran manga-päivä). Valitettavasti tapahtumasta ei tullut vuosittaista, ja pitkälti se on euralaisten sekä lähikuntalaisten mielistä jo tainnut vaipua unholaan.
Tuolloin tapahtuma järjestettiin Euran pääkirjastolla.

Sattumoisin samainen kirjasto on nykyinen työkokeilupaikkani - ja kun minulta kysyttiin, olisiko minulla joitain hieman suurempia visioita suunniteltuna, vastaus oli aika lailla selvä...

Eli tervetuloa viettämään Euran Mangapäivää 22.4.2017!

Leikin myös graafista suunnittelijaa, ja väkersin tällaisen. Koulutuksen puute havaittavissa.
Tuosta flyerista näkeekin jo pitkälti aikataulun sekä ohjelmat, jotka tapahtumaan sisällytetään. Tämä blogipostaus onkin lähinnä juuri noita lisätietoja varten käsittäen lähinnä säännöt sekä nippelitietoinformaatiot.

Cosplay-kisan säännöt & yleinen informaatio

 • Voi osallistua niin aasialaisella kuin länsimaalaisellakin piirretty-, peli- yms. hahmolla. Oma design ei sallittu (tätä varten on design-piirustuskilpailu). Ilmoittautumisen yhteydessä kerro hahmon nimi, lähdeteos ja oma nimesi/nimimerkkisi.
 • Puvun ei tarvitse olla itsetehty, kekseliäisyys kunniaan!
 • ÄLÄ OTA ITSEÄSI ISOMPIA TAI (TURHAN) REALISTISIA PROPPEJA (esim. asereplicat ja pesäpallomailat tulee jättää kotiin)!! Propilla tarkoitetaan siis asuun kuuluvia "lisukkeita", useimmiten aseet, taikasauvat yms.
 • Kisa on yksilökisa, eli parin kanssa valitettavasti ei voi tällä kertaa astella lavalle. Omalla vuorollaan voi halutessaan kertoa parilla lauseella siitä, miksi halusi pukeutua juuri valitsemakseen hahmoksi, sekä tehdään pari hahmouskollista poseerausta.
 • Kyseessä on koko perheen tapahtuma; asu on vapaa, mutta pakollinen - eikä ole myöskään suotavaa tulla paikalle puolialasti.
 • Aikavälillä 10-11.30 pidetään kisaajien valokuvaus. Kisaajan tulee ilmoittaa itsensä läsnäolleeksi paikalla olevalle tuomarille (eli minulle) tapahtumaan saapuessaan, ja tällöin hän saa myös vuoronumeronsa. Cosplay-kisassa sarjat eivät päde, vaan yhteensä 10 osallistujaa otetaan mukaan (alaikäraja on kuitenkin 7 vuotta). Huom! Kisaajan tulee ilmoittautua läsnäolevaksi VIIM. 11.20 tuomarille, jotta valokuvat ennätetään ottaa ennen luennon alkamista!
 • Palkintojenjako tapahtuu välittömästi kisan jälkeen, ei siis kannata poistua paikalta oman lavavuoron loputtua!

Piirustuskisan ohjeet/säännöt & yleinen informaatio

 • Tässä kisassa kisataan mainoksessa mainituissa sarjoissa - kerrothan/pyydäthän huoltajaasi kertomaan ikäsi ilmoittautumisen yhteydessä! Kisaan ilmoittaudutaan pajan pitäjälle, ei siis sähköpostilla. Huom! Sarjan toteutumiseen vaaditaan väh. 4 osallistujaa. Jos tämä ei toteudu, sarjoja liitetään toisiinsa tilanteen mukaan. Kisaajan ikä ja taso huomioidaan tuomaroinnissa.
 • Piirustukset laitetaan näytteille, paitsi jos erikseen kielletään - kerrothan siis, saako teostasi laittaa näytille.
 • OMA NIMI PAPERIIN!
 • Teema: piirrä unelmiesi naamiaisasu (tai cosplay-/nuuttipukki-/Halloween-asu, millä nimellä sitä ikinä tahdotkaan kutsua)! Teokset tulee piirtää A4-kokoiselle paperille.
 • Kisaan voi osallistua vain yhdellä teoksella/henkilö - muuten saa kyllä piirtää!
 • Mielikuvitus liikkeelle!
En itse tuomaroi piirustuskisaa, vaan olen pyytänyt ystäväni Sandra Lehtosen avuksi siihen hommaan.
Itse hoidan cosplay-tuomaroinnin, ja kriteerini ovat seuraavanlaiset:  hahmon tunnistettavuus, eläytyminen sekä kekseliäisyys asun toteutuksessa. Referenssikuvat hahmoista etsin itse. Hoidan myös kisaajien valokuvaamisen - jos olet ala-asteikäinen, tarvitsen huoltajasi suostumuksen siihen, että kuvia saa laittaa esimerkiksi Euran pääkirjaston sivuille. 

Ilmoittautuminen on auki 20.4 asti, jos kisaajamäärät eivät täyty ennen sitä. Sikäli mikäli kisaajamäärät menevät aikaisemmin täyteen, ilmoitetaan siitä niin kirjaston some-kanavilla kuin omillanikin! 

Euran pääkirjaston some-kanavat: 

FB-sivut
Instagram

Omat some-kanavani ovat löydettävissä blogin välilehdeltä "How to contact me?".

Ja jotta tunnistaisitte minut conipaikalla, tässäpä cosplay-suunnitelmani Mangapäivälle!

Ayame Sohma sarjasta Fruits Basket. Kuva © Shiro Samurai.
Eli Ayamea ajattelin cossata - jälleen kerran. Nuo piilolinssit menevät vielä tuon kerran, ja sen jälkeen onkin aika sanoa niille hyvästit. Ayamen cossaaminen jääkin siis hetkeksi varmaan tauolle, sillä itsessään asu siirtyy myös Mangapäivän jälkeen muokkaus-/korjauspöydälle. Ehkä jo aikakin, onhan tuo ollut varsin aktiivisessa käytössä vuodesta 2013...

Cosplay ei Mangapäivänä muutenkaan ole missään nimessä kiellettyä - löytyyhän Eurasta noita photoshoot-ympäristöjäkin jonkin verran (vaikka en niitä itse olekaan kovin paljon hyödyntänyt)! (:

Jos jokin jää ihmetyttämään tai tahdotte tarkempaa tietoa tapahtumasta, kysymyksiä voi osoittaa suoraan minulle osoitteeseen firithcosplay@luukku.com.

Long story short; I'll organize the next "Manga Day of Eura" event on 22nd of April. In this blog post there are the rules of the cosplay contest & drawing contest and some information about this event in general. I'll also be the judge of the cosplay competition & I'll also be the photographer of this event. 
The Manga Day will be held at the library of Eura - my current working place no, I'm not a librarian. 
And I will cosplay Ayame Sohma. Does this surprise anyone anymore? 

-Firith

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti